• Srpski
 • English
 • Pips nam je svima dobro poznat kao DJ Kandžije i Golih žena, a osim toga pokrenuo je poznate projekte poput ”CASA-e” te ”Big Mama Sessiona.” Publici Fresh Wave Heaven predstaviće se na Massive bini festivala!

  Može li se napraviti razlika između festivalske i druge publike?

  Rekao bih da su festivali uglavnom predvidjeni za šire mase, s obzirom na opseg programa koji često nude. Naravno, postoje različiti festivali, neki megalomanski, ali i oni manji, intimniji na koje dolazi ekipa koja zna točno po što je došla. Isto je s klubovima – meni su uvijek nekako draži manji klubovi gdje je atmosfera intimnija, iako opet postoje i veliki klubovi s raznolikim programima na koje mogu zalutati razne publike i svejedno se zabaviti. Tako da cu diplomatski odgovoriti da ne treba praviti razliku u publici, kao ni u čemu u životu uostalom.

  Koliko vam je komunikacija na bini, ali i komunikacija sa publikom važna?

  Kada pričamo o komunikaciji izmedju članova benda, smatram da je izuzetno bitna, uglavnom je neverbalna i što su članovi benda bliži izmedju sebe, lakše to glazbom prenose na publiku.

  Ako pričamo o dj nastupima, jedina komunikacija koja se tu dešava je ona izmedju dj-a i publike. Mislim da je važna karakteristika dobrih dj-eva da prepoznaju i reagiraju na publiku koja stoji (to jest nadajmo se pleše) ispred njih, i rekao bih da je to vjerojatno najvažniji dio te razmjene.

  Šta publika Fresh Wave Festivala može da očekuje od tvog nastupa?

  Iznimno se veselim ovog gigu jer ću nakon prilično dugo vremena vrtit freestyle set baziran uglavnom na crnačkoj muzici i vrlo vjerojatno ću odabrati neke od meni najdrazih plesnih komada iz tog opusa.

  Kojih te 5 stvari najbolje definiše kao izvođača?

  Teško je izdvojiti 5 stvari koje te definiraju kao izvođača, ali svakako bih naveo najbitniju, a to je iskustvo puštanje muzike pred različitim publikama i u različitim atmosferama. Nogometnim žargonom govoreći, što više utakmica u nogama imaš, to ti je lakše vladati situacijom.
   

  related news

  21 May 23

  The King of melodic tech sound Eelke Kleijn will play an exclusive set at the closing of Freshwave Festival 2023.

  17 Jul 21

  LIVE STAGE presents FOX!

  Adam Beyer

  27 Apr 22

  Adam Beyer is the first headliner on Fresh Wave Festival 2022!

  29 Jul 19

  NOVINARSKE AKREDITACIJE I PRESS PASS ZA MEDIJSKO PRAĆENJE 8. NEKTAR FRESH WAVE FESTIVALA