• Srpski
 • English
 • G Shock, svjetski prepoznatljiv brend i lider u svijetu tačnog i Fresh Wave Festivalnagrađuju hiljaditog posjetioca festivala.

  U saradnji sa ovogodišnjim prijateljima Fresh Wave festivala, Kuprešak watches & jewelry kompanijom, koja preko 20 godina tržište snabdijeva najvećom ponudom satova najvećih svjetskih proizvođača i zvanični distributer i serviser CASIO satova za tržište Bosne i Hercegovine, čuvenog japanskog proizvođača sa sljedećim brendovima: G-SHOCK, Edifice, Baby-G, Sheen i ProTrek, nagradićemo najsrećnijeg posjetioca i to primamljivim G Shock GBD-800-8ER ručnim satom.

  Prvi sat otporan na udarce, G-SHOCK, stvoren je 1983. godine i od tada ima čvrstu vezu sa muzikom, sportom, modom, street art kulturom. Legendarni brend proslavlja svoju 36-godišnjicu ove godine, a ljubitelji ovog brenda su poznati glumci, alpinisti, blogeri, muzičari i TV lica.

  G-SHOCK – puni naziv: Gravitational Shock, kreirao je inženjer, Kikuo Ibe, koji je došao na ideju da stvori neuništiv model nakon što mu je ispao sat koji mu je otac poklonio na putu ka poslu i razbio se na komadiće. Tako se rodila ideja da se stvori sat koji će biti neuništiv. Kikuo Ibe je imao cilj da se napravi sat koji može da podnese slobodan pad sa 10m, da je vodootporan do 10bara i da ima vek trajanja baterije od 10 godina.

  Najteže je bilo da se stvori struktura koja će apsorbovati udarac. Finalno rešenje je razvoj petoslojnog sistema apsorbcije udarca. Peti sloj je šuplji sistem tako da mehanizam sata lebdi. Ovu ideju mehanizma koji pluta Kikuo Ibe je spoznao kada je u parku vidio djecu kako se igraju sa lopticom skočicom i primjetio da unutrašnjost loptice ostaje netaknuta sa protokom udarca. Ovo zapažanje dovelo je do toga da se razvije sat sa šupljim dizajnom u kojem mehanizam lebdi.

   

  Postanite dio priče G Shock, posjetite predstojeće izdanje festivala i možda baš vi budete najsretniji i postanete vlasnik novog G Shock ručnog sata!

   

  related news

  25 Jul 22

  Become a part of the Fresh Wave team – volunteer at the jubilee edition of the festival!

  05 Aug 19

  Od danas, 5. avgusta trodnevne ulaznice za Fresh Wave Heaven u prodaji po punoj cijeni!

  07 Jun 19

  Fresh Wave Heaven Presents Another Big Name in Electronic Music – Booka Shade!

  10 Jun 23

  Devito will perform on Main Stage!