• Srpski
 • English
 • G Shock, svjetski prepoznatljiv brend i lider u svijetu tačnog i Fresh Wave Festivalnagrađuju hiljaditog posjetioca festivala.

  U saradnji sa ovogodišnjim prijateljima Fresh Wave festivala, Kuprešak watches & jewelry kompanijom, koja preko 20 godina tržište snabdijeva najvećom ponudom satova najvećih svjetskih proizvođača i zvanični distributer i serviser CASIO satova za tržište Bosne i Hercegovine, čuvenog japanskog proizvođača sa sljedećim brendovima: G-SHOCK, Edifice, Baby-G, Sheen i ProTrek, nagradićemo najsrećnijeg posjetioca i to primamljivim G Shock GBD-800-8ER ručnim satom.

  Prvi sat otporan na udarce, G-SHOCK, stvoren je 1983. godine i od tada ima čvrstu vezu sa muzikom, sportom, modom, street art kulturom. Legendarni brend proslavlja svoju 36-godišnjicu ove godine, a ljubitelji ovog brenda su poznati glumci, alpinisti, blogeri, muzičari i TV lica.

  G-SHOCK – puni naziv: Gravitational Shock, kreirao je inženjer, Kikuo Ibe, koji je došao na ideju da stvori neuništiv model nakon što mu je ispao sat koji mu je otac poklonio na putu ka poslu i razbio se na komadiće. Tako se rodila ideja da se stvori sat koji će biti neuništiv. Kikuo Ibe je imao cilj da se napravi sat koji može da podnese slobodan pad sa 10m, da je vodootporan do 10bara i da ima vek trajanja baterije od 10 godina.

  Najteže je bilo da se stvori struktura koja će apsorbovati udarac. Finalno rešenje je razvoj petoslojnog sistema apsorbcije udarca. Peti sloj je šuplji sistem tako da mehanizam sata lebdi. Ovu ideju mehanizma koji pluta Kikuo Ibe je spoznao kada je u parku vidio djecu kako se igraju sa lopticom skočicom i primjetio da unutrašnjost loptice ostaje netaknuta sa protokom udarca. Ovo zapažanje dovelo je do toga da se razvije sat sa šupljim dizajnom u kojem mehanizam lebdi.

   

  Postanite dio priče G Shock, posjetite predstojeće izdanje festivala i možda baš vi budete najsretniji i postanete vlasnik novog G Shock ručnog sata!

   

  related news

  19 Jun 23

  Nick Warren on the summer wave comes to the Freshwave Picnic

  13 Aug 22

  Great second festival night of the jubilee FRESH WAVE FESTIVAL!

  15 Aug 22

  JUST WAVE ON! Fresh Wave – so much more than expected!

  Final FL

  30 Jun 22

  Lineup for Fresh Wave Festival 10 is complete!