• Srpski
 • English
 • Ida Prester iz legendarnog elektro pop sastava Lollobrigida nastupiće na Jegermeister LIVE bini predstojećeg Fresh Wave Heaven izdanja festivala u petak, 9. avgusta na banjalučkoj tvrđavi Kastel! Malo smo popričali sa njom iako ima pune ruke posla oko snimanja novog video spota.

  – Najiskusniji ste sastav koji će nastupiti na ovogodišnjem Heaven izdanju festivala, sa mnogo nastupa po regionalnim i svjetskim muzičkim festivalima, radujete li se premijernom nastupu i na Fresh Wave festivalu?

  Najiskusniji sastav? Isuse, to zvuci matoro :)) Ja se Banja luci uvijek veselim. Ove godine prvi put nema Demofesta na kojem smo se ja i ti, Danijele, i upoznali kad smo zajedno vodili program pred 11 godina. Sjećaš se? Joj koji smo bili balavci.. Ti si se bacio na svoje projekte, a ja sam 10 godina zaredom ohrabrivala bendove na Kastelu. I zato me baš razveselio ovaj poziv, čudno mi je ljeto bez Banja luke. Jako puno suludih, veselih i nadrealnih uspomena me veže uz Banja luku, i privatno i poslovno. Imam osjećaj da nastupam u svom gradu, među domaćom publikom. 

  – Može li se napraviti razlika između festivalske i druge publike?

  Ja obožavam festivale. Kad si u klubu, to je siguran teren, tvoja publika, nema puno izazova. Ali festivali su nepredvidivi, uvijek ima ekipe “sa strane” koja te nikad nije čula, slučajno su se tu zatekli zbog nekog drugog izvođača. E njih treba osvojiti! One neodlučne, koji su okupljeni oko šanke, okrenuti leđima i okrenut će se ako se baš događa neki spektakl. A mi se trudimo da pružimo takav show da nas ne mogu ignorirati! Neće naravno svi ti ljudi postati naši fanovi, nit je to cilj. Cilj je izmamiti im osmjeh na licu, želimo da se svi tih sat vremena osjećaju dobro, da ih zabavimo i da kažu na kraju – e svaka čast, inače ne slušamo tu muziku, al pokidali ste.

  – Šta publika može da očekuje ovaj put, kakav će repertoar biti?

  Serija najvećih hitova iz disko punk i electro pop Lolla radionice. Puno plesa, znojenja i radosti. Nakon dugo vremena izvest ćemo i dvije starije pjesme koje baš rijetko izvodimo – Pilula i Moj dečko je gej. Obnovili smo ih i spremili za vas. 

  – Koliko vam je komunikacija na bini ali i komunikacija sa publikom važna? 

  Meni osobno je to sve. Ima autora koji ne vole nastupe, puno im je draži rad u studiju, fotkanje za mreže, intervjui.. Meni je poanta svega što radim feed back publike. Na pozornici se najbolje osjećam, čudno je to objasniti, kao da mi krvni tlak naraste, otkucaji srca ubrzaju, zjenice rašire.. ko da sam ko zna šta zgutala, ma i bolje od toga 🙂 Kad podijeliš tu neku svoju emociju s nepoznatim ljudima, i oni to prepoznaju kao svoju.. Kad vidiš da si jedna slatka mala puzzla u njihovim životima, da im to nešto znači.. nema boljeg speeda. ja uvijek ostavim srce na terenu, Lollobrigida je takav bend, nema tu napola..

  – Kojih vas 5 stvari najbolje definiše kao muzički projekat?

  energija, energija, energija, energija i dobra energija. dodjite i vidite 🙂

  related news

  camp

  29 Apr 22

  Fresh Wave Camp 4 Free – the peak festival experience!

  23 Jun 23

  Timetable for Freshwave Picnic

  29 Apr 20

  ARTBAT is calling you to Fresh Wave!

  13 Jun 19

  Everything is Ready for the New Edition of Fresh Wave Picnic!